Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka z warzywami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Sparzone, obrane pomidory kroję w kosteczkę. Czosnek i cebulę siekam i podsmażam na dwóch łyżkach oleju. Dodaję pokrojoną fasolkę i pomidory, zalewam bulionem, chwilkę gotuję.
Wlewam wino, dodaję sól i pieprz i duszę na małym ogniu, aż fasolka zmięknie, sos odparuje, a całość zgęstnieje. Umytą wątróbkę kroję na kawałki, obsmażam na pozostałym rozgrzanym oleju, przekładam do sosu.
Duszę 10 min, zdejmuję z ognia. Makaron gotuję al dente, rozkładam na talerze, polewam gorącym sosem i dekoruję bazylią.
Czas przygotowania: 50 minut, Cena porcji: około 3 złŹródło: Rewia