Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątróbka z wiśniami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 181
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 181
Składniki
Wątróbkę opłucz, oczyść i osusz. Ziarenka jałowca rozgnieć. Mięso oprósz solą, pieprzem, tymiankiem oraz jałowcem. Na patelni rozgrzej olej, dodaj wątróbkę i smaż około 3 minuty z każdej strony.
Wiśnie opłucz, wydryluj i osusz. Cebule obierz, potnij w piórka. Na drugiej patelni stop masło, zeszklij cebulkę.
Następnie oprósz mąką i cały czas mieszając, dodaj wiśnie. Gotowe wątróbki ułóż na kromkach pieczywa, polej sosem wiśniowym. Udekoruj natką pietruszki.Źródło: Na żywo