Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka z włoską nutą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 89
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 40
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 89
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 40
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Cebule obierz i podziel w piórka. Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Fasolkę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki. Na 2 łyżkach oliwy podsmaż plasterki czosnku z cebulą, dodaj fasolkę, pomidory, bulion, wino, listek laurowy, pieprz w ziarenkach i sól.
Całość duś, aż fasolka zmięknie, a sos lekko odparuje. Wątróbkę pokrój w sporą kostkę, oprósz pieprzem i dokładnie obsmaż na pozostałej dobrze rozgrzanej oliwie.
Przełóż do sosu i jeszcze chwilę duś, dopraw cukrem i jeśli zajdzie taka potrzeba, dosól do smaku. Danie podawaj na ciepło z makaronem, posypane listkami bazylii.Źródło: Na żywo