Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbka zapiekana w jabłku z kaszą gryczaną"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1015
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1159
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11751
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1015
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1159
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11751
Składniki
Wątróbkę oczyść i drobniutko pokrój. Zalej mlekiem wymieszanym z sokiem jabłkowym i odstaw.
Ugotuj kaszę o 5 minut krócej niż nakazuje instrukcja na opakowaniu. Na maśle zeszklij cebulę, zasyp ją cukrem i lekko podsmaż. Następnie wrzuć kaszę i wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do 180° C.
Jabłka umyj i osusz. Odkrój górę i wydrąż gniazda nasienne. Na oliwie z masłem usmaż cebulę, a po chwili dodaj wątróbkę. Całość podsmaż, dorzuć kaszę i dokładnie wymieszaj.
Do środka każdego jabłka nałóż przygotowaną masę. Wstaw je do żaroodpornego naczynia. Piecz 15 min. Udekoruj pokrojoną w plasterki papryczką chili.Źródło: Na żywo