Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wątróbki drobiowe w brzoskwiniach i cebulce"
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 89
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 88
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5571
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 673
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 89
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 88
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5571
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 673
Składniki
20 min • Porcja 320 kcal • Przepis na 2-3 porcje
Wątróbki oczyszczam, kroję je na 2-4 części, brzoskwinie w ósemki. Cebulkę tnę w krążki, zrumieniam na tłuszczu, doprawiam solą i pieprzem.
Wątróbkę obtaczam w mące, smażę na drugiej patelni razem z brzoskwiniami ok. 3 min z każdej strony. Zrumienione skrapiam winem, posypuję papryką, majerankiem, rozmarynem i solą. Podaję z cebulką.
Anna Sikorska z SuwałkŹródło: Kobieta i życie