Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wątróbki faszerowane"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Sparz wątróbki wrzątkiem, wyjmij z wody i ostudź.
Przygotuj farsz. Gruszkę obierz i pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w kostkę, podsmaż na maśle, dodaj zgnieciony czosnek, gruszkę i przyprawy. Wymieszaj.
Rozkrój wzdłuż wątróbki i napełnij je farszem. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika. Piecz 15 minut w temp. 180 st. C. Po wyjęciu polej miodem wrzosowym.
Dla 6 osób, czas 30 min, 3 zł porcja, 240 kcal.Źródło: Olivia