Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wątróbki na jabłkach"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 211
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 211
Składniki
Wątróbki wymocz (najlepiej w mleku – wtedy będą delikatniejsze w smaku). Następnie oczyść i osusz je, ew. pokrój na mniejsze kawałki. Wątróbki oprósz mąką. Cebulę obierz, potnij w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż cebulę i wątróbki. Mieszając, smaż je ok. 5 minut (dłużej smażone będą twarde i niesmaczne!). Zioła opłucz, osusz, oderwij listki szałwii od gałązek. Tymianek i majeranek grubo posiekaj.
Jabłka potnij na cząstki, oczyść. Dodaj do wątróbek. Duś razem jeszcze kilka minut. Dołóż zioła. Przypraw do smaku solą i pieprzem.Źródło: Tina