Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska zapiekanka z batatów jest prosta w przygotowaniu i nie wymaga użycia mięsa ani innych produktów odzwierzęcych. Może być świetnym pomysłem dla wegan i osób, które chcą ograniczyć ilość mięsa w swojej diecie.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
1. Bataty umyj, obierz i pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm. 2. W dużym rondlu rozgrzej oliwę i dodaj pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż przez kilka minut, aż cebula zmięknie. 3. Dodaj pokrojoną paprykę, kukurydzę, fasolkę szparagową i pomidorki. Smaż przez kolejne 5 minut. 4. Dodaj mąkę kukurydzianą i przyprawy. Wymieszaj i smaż przez kolejne 2 minuty. 5. W misce wymieszaj bataty z sosem warzywnym. Przełóż do naczynia żaroodpornego. 6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 20-25 minut, aż bataty będą miękkie. 7. Podawaj ciepłe z ulubionymi dodatkami, takimi jak wegańskie kiełki czy sos guacamole. Smacznego!