Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wegański rosół"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
porcje, czas: ok. 60-70 minut; cena: ok. 2,50-3 zł.
Warzywa oczyść, umyj, jeśli trzeba, obierz. Por i cebulę pokrój w wąskie talarki. Podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju.
Następnie dodaj pokrojone w talarki marchewki i pietruszki. Podduś. Dodaj pokrojony w kostkę seler i zalej wodą.
Zmniejsz ogień, dolej do garnka wodę – tak, żeby przykryła warzywa. Dołóż przyprawy w ziarnach, lekko osól i gotuj na małym ogniu, aż warzywa oddadzą smak jak w klasycznym rosole.
Na koniec, jeśli chcesz, dołóż pokrojone pieczarki i gotuj jeszcze 5 min. Dopraw i podaj np. z makaronem. Posyp natką.Źródło: Świat kobiety