Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańskie burgery to świetna alternatywa dla mięsnych kotletów. Są pełne białka, błonnika i składników odżywczych, a przy tym nie zawierają cholesterolu ani substancji rakotwórczych. W tym przepisie proponujemy połączenie kiełków fasoli i ciecierzycy, które nadaje burgerom nie tylko smak, ale też dodatkową dawkę białka i witamin.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 163
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 163
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Składniki
1. W blenderze zmiksuj ciecierzycę, kiełki fasoli, cebulę, czosnek, mąkę, sos sojowy, cukier, paprykę i tymianek. 2. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 3. Z masy formuj kulki wielkości piłeczki do golfa. 4. Uformowane kulki spłaszcz na talerzu, tworząc kształt tradycyjnego burgery. 5. Na patelni rozgrzej olej i smaż burgery z obu stron na złoty kolor. 6. Podawaj z ulubionymi dodatkami, takimi jak sałata, pomidor, cebula, ketchup lub musztarda.