Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety to tradycyjne danie kuchni polskiej, które zwykle przygotowywane jest z mięsa i ziemniaków. Jednak coraz więcej osób decyduje się na wybór wegańskiej diety, dlatego też postanowiliśmy przedstawić Wam przepis na wegańskie krokiety z pieczarkami.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 192
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 192
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. 2. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na oleju. 3. Gdy ziemniaki będą już miękkie, odcedź je i przepuść przez praskę. 4. Do ziemniaków dodaj cebulę z czosnkiem, mąkę, mleko roślinne, starte pieczarki, ser vegan, tymianek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. 5. Formuj krokiety i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. 6. Podawaj na ciepło z ulubionym dipem.