Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy mówimy o pancakes, często mamy na myśli tłuste, ciężkie placki smażone na mleku i jajkach. Jednak istnieje wiele sposobów na przygotowanie pysznych pancakes bez użycia produktów odzwierzęcych. Wegańskie pancakes to świetna opcja dla osób, które chcą jeść zdrowo, a jednocześnie cieszyć się smakiem tradycyjnych placków.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
1. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia i sól. 2. W osobnej misce wymieszaj mleko roślinne, ocet jabłkowy, olej roślinny i ekstrakt z wanilii. 3. Dodaj mokre składniki do suchych i delikatnie wymieszaj. Nie musisz całkowicie pozbywać się grudek, ponieważ one sprawiają, że pancakes są bardziej puszyste. 4. Na rozgrzanym patelni/grillu, na średnim ogniu, ułóż łyżką ciasta na patelnię. Smaż ok. 2-3 minuty z każdej strony, aż będą złote i gotowe. 5. Podawaj z ulubionymi słodkimi lub słonymi dodatkami.