Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Węgierki w syropie cukrowym"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24489
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24489
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sandra Siebiert z Lubonia
Śliwki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Ułóż w słoikach dość ciasno, ale nie upychaj. Cukier i cukier waniliowy wsyp do rondla, wlej szklankę wody, ugotuj syrop na małym ogniu, często mieszając.
Gorącym syropem zalej śliwki (wszystkie powinny być w nim zanurzone), szczelnie zamknij. Słoiki pasteryzuj 5 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie