Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Węgierski kociołek z papryką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Oprósz je mąką i zrumień na rozgrzanym oleju. Zalej bulionem i duś około godziny.
W tym czasie cebule i ziemniaki obierz, potnij w kostkę. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki pokrój w paseczki. Warzywa dodaj do mięsa po około 40 min jego duszenia. Po 10 min (na 10 min przed końcem gotowania) dołóż pomidory razem z zalewą.
Gulasz przypraw roztartym czosnkiem, słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Bochenki chleba wydrąż, nałóż gulasz. Udekoruj wg uznania.Źródło: Tina