Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiejska pieczonka"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 157
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 275
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1060
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 25
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1498
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 157
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 275
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1060
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 25
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1498
Składniki
Grzyby oczyść, zalej wodą, ugotuj. Odcedź (wywar zachowaj), pokrój. Ziemniaki obierz, włóż do osolonego wrzątku, ugotuj. Ostudź, pokrój na plastry grubości ok. pół cm.
Kapustę oczyść, posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż z cebulą. Dodaj kapustę, liście laurowe, koncentrat pomidorowy i pół szklanki wywaru z gotowania grzybów. Przypraw, wymieszaj, duś pod przykryciem ok. 10 min.
Pół ziemniaków ułóż w formie, posyp ziołami. Ułóż kapustę, przykryj ziemniakami, posyp ziołami i połową startego sera.
Piecz 30 min w 180°C. 5 min przed końcem posyp resztą sera.
<strong>Przepis przysłała Dagmara Wąsińska z Konieczek
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 3,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie