Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na białą kiełbasę duszoną na patelni. Wielkanocna potrawa, która nigdy się nie nudzi! Tylko kilka składników! Tradycyjnie i smacznie!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 118
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 118
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Surową kiełbasę nacinamy nożem w kilku miejscach. Cebulę kroimy w półplasterki.
Na rozgrzanym smalcu podsmażamy kiełbasę z obu stron. Następnie zdejmujemy ją z patelni. Na patelnię dodajemy cebulę. Podsmażamy kilka minut.
Gdy cebula zmięknie dodajemy majeranek, paprykę i podsmażoną wcześniej kiełbasę. Całość zalewamy piwem i sokiem jabłkowym. Dusimy 30 minut dolewając piwa i soku jeśli płyn zbyt mocno się zredukuje. Smacznego!