Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie. Chciałbym wam zaprezentować mój sprawdzony przepis na wielkanocną pieczoną kiełbasę . Jabłka doskonale komponują się z ziołami i mięsem wieprzowym . Koniecznie wypróbuj przepis.
naczynie żaroodporne , piekarnik
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 98
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1789
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 98
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1789
Składniki
Jabłka i cebulę przekładamy do miski . Doprawiamy tymiankiem , majerankiem i pieprzem. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym .
Kiełbasę nacinamy i układamy na jabłkach i cebuli.
Sok jabłkowy mieszamy z łyżeczką musztardy ,tak przygotowanym sosem polewamy kiełbasę.
Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Następnie ściągamy pokrywkę naczynia żaroodpornego i pieczemy do momentu aż kiełbasa się zarumieni. Smacznego!