Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymyślam, wymyślam i zawsze coś tam wymyślę a dziś jest :
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 201
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 201
Składniki
Do miski przełożyć mięso mielone, dodać jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz.
Wszystko dokładnie ze sobą połączyć.
Na rękę ułożyć kawałek mięsa,
Położyć na nim ugotowane jajko
I zrobić klops.
Tak przygotowane klopsy obsmażyć na patelni
Z wszystkich stron na rumiano.
Przełożyć usmażone do naczynia żaroodpornego wyłożone folią aluminiową,
zamknąć folię.
Wstawić do zimnego piekarnika nastawić na 190 stopni i piec 50 minut, 15 minut przed końcem podlać wodą ustawić piekarnik na 200 stopni i odkryte jeszcze podpiec.
Podałam z ziemniakami oraz sos z grzybów leśnych w śmietanie i surówką z pomidora i cebuli w śmietanie.