Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieniec z kapusty z mięsem mielonym"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 164
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 164
Składniki
Kapustę obrać z brzydkich liści, umyć, gotować 10 minut. Ostudzić. Wierzch odciąć, środek delikatnie wydrążyć, poszatkować, udusić na maśle.
Warzywa obrać, umyć, zetrzeć na tarce lub posiekać, usmażyć na oleju. Dodać kapustę, mięso mielone oraz jajka. Wymieszać.
Włożyć masę do kapusty, związać nitką, przykryć liściem. Włożyć do garnka z bulionem, dusić 45 minut na wolnym ogniu.
ok. 75 minut
<strong>Superrada</strong>
Jeżeli podajemy to danie na ciepło, warto przygotować do niego sos; musztardowy lub pomidorowy. Jeśli podajemy plastry mięsa na zimno, posmarujmy je lekko chrzanem.Źródło: Twoje Imperium