Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowe kęski"
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 116
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 116
Składniki
Mięso umyj, pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Patyczki do szaszłyków mocz przez godzinę w zimnej wodzie. na marynatę połącz ze sobą w dużej misce, zanurz w niej mięso, odstaw na godzinę do lodówki.
Zamarynowane mięso nabijaj na patyczki, obsmaż na rozgrzanym oleju, przełóż do naczynia żaroodpornego, podlej odrobiną wody i piecz w piekarniku pod przykryciem przez 20 minut w temp. 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień