Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieprzowe zrazy z boczkiem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1190
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12126
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1190
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12126
Składniki
Mięso pokrój na cienkie plastry, delikatnie rozbij. Posmaruj musztardą, przypraw. Cebule pokrój w piórka. Boczek i ogórki pokrój w paski (ok. 4 cm). Razem z cebulami ułóż na mięsie. Boki złóż do środka, zwiń, zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące.
Olej rozgrzej na patelni, włóż zrazy, obsmaż. W garnku zagotuj ok. 400 ml wody z zielem angielskim i liśćmi laurowymi.
Włóż zrazy, gotuj pod przykryciem godzinę. Zrazy wyjmij, do wywaru dodaj 2 łyżki mąki rozmieszanej ze 100 ml zimnej wody. Zagotuj, przypraw do smaku. Sosem polej zrazy.Źródło: Chwila dla Ciebie