Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieprzowina orientalna"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3221
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 325
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3221
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 325
Składniki
• na 4 porcje •: 35 min •Porcja: 570 kcal •Cena porcji: ok. 4,50 zł
Ryż opłucz na sitku. Wsyp na wrzątek. Dodaj Vegetę Azjatycką do smaku. Gdy całość zawrze, zmniejsz płomień i ugotuj ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu. Polędwiczki umyj i wytrzyj. Mięso pokrój na kawałki i posyp Vegetą Azjatycką i dokładnie wymieszaj. Cebulę obierz, pokrój w pióra. Marchewkę oczyść potnij w plasterki.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Włóż pokrojone polędwiczki. Smaż, mieszając, aż wszystkie kawałki mięsa ładnie się zrumienią. Dodaj pokrojoną cebulę oraz marchewkę. na patelni skrop odrobiną wody. Przykryj i zestaw z ognia.
Do rondelka wsyp cukier, stop na jasny karmel, wlej 200 ml wody. Gotuj, mieszając, aż powstanie gęsty syrop. Polej nim mięso, przypraw sosem sojowym i ew. jeszcze raz Vegetą Azjatycką. Smaż 5 minut. Podawaj z przygotowanym wcześniej ryżem. Udekoruj wg uznania, np. natką pietruszki.Źródło: Naj