Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten sam przepis można wykorzystać np. do wołowiny :) Tym razem nie pokroiłam mięsa w paseczki tylko w plastry :)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
mięso umyć i pokroić w paseczki. Cebulę drobno posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Ogórki konserwowe pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i partiami smażyć mięso. Obsmażone mięso przełożyć do garnka, w którym będzie się dusić. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę i pieczarki, przełożyć do garnka z mięsem, podlać rosołem i dusić do miękkości. Dodać musztardę, ogórki i śmietanę. Wsypać mąkę i dobrze rozmieszać żeby nie było grudek. Doprawić do smaku sola, pieprze i cukrem. Smacznego