Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja pysznego obiadu z mięsem wieprzowym w roli głównej. U mnie to była łopatka, ale tak naprawdę to każde mięsko będzie pasować do sosu musztardowego. Nie wymaga zbytniego zaangażowania i doskonale smakuje np. z kopytkami, które tu idealnie pasują, tworząc świetny zestaw obiadowy.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 66
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 66
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Mięso pokroić na plastry ok. 1,5 cm grubości. Lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć z obu na mocno rozgrzanej patelni do zrumienienia. Następnie dodać plastry cebuli i kawałki czosnku. Chwilę smażyć. Teraz albo całość przełożyć do rondla, albo na patelnię wlać wodę do wysokości mięsa, dodać ziele angielskie i liście laurowe, i przykryć pokrywą. Dusić na małym ogniu przez godzinę lub więcej, aż mięso będzie miękkie. Obracać co jakiś czas. Gdy mięso będzie miękkie, dodać 1-2 łyżki musztardy (wg uznania), dokładnie wymieszać i dalej chwilę dusić. Następnie wyjąć mięso, liście laurowe i ziele angielskie, a pozostały sos z patelni przelać do garnuszka i zblendować razem z cebulą i czosnkiem. Sos można jeszcze doprawić, ew. zagęścić mąką ziemniaczaną, wlać z powrotem na patelnię, przełożyć mięso, podgrzać i całość wymieszać. SMACZNEGO!!!