Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowina z marchewkowym nadzieniem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Bułkę pokrój w małą kostkę i wsyp do miski. Dodaj umytą i pokrojoną w plasterki marchewkę. Wrzuć umyty i oczyszczony z ogonków szpinak, tarty ser i jajko.
Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Brytfankę wysmaruj tłuszczem i włóż do niej przygotowaną nadziewaną wieprzowinę (patrz poniżej). Całość posyp pokrojoną w plasterki cebulą i skrop olejem rzepakowym.
Mięso piecz w nagrzanym piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 190° C.
Następnie zdejmij folię i dopiecz mięso, aż się przyrumieni. W tym czasie mięso polewaj co jakiś czas wypieczonym sosem.
Mąkę wymieszaj w niewielkiej ilości wody, wlej do brytfanki, aby zagęścić sos. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Mięso pokrój w plastry, polej sosem. Podawaj z ziemniakami.
kroki do... przygotowania mięsa
Mięso umyj, oczyść z błonek i osusz. Możesz je zamarynować w gotowym sosie teriyaki, aby było bardziej aromatyczne. Następnie długim nożem zrób dwa otwory.
Powstałe kieszonki wysmaruj dokładnie solą i pieprzem. Następnie łyżką włóż do nich wcześniej przygotowane nadzienie. Otwór możesz spiąć wykałaczkami.
Mięso przewiąż sznurkiem spożywczym, dopraw solą i pieprzem. Następnie włóż je do wcześniej przygotowanej brytfanki, podlej wodą. Całość przykryj folią aluminiową.Źródło: Na żywo