Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne połączenie smaków. Zainspirowane Nigellą Lawson... :)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Kotlety lekko rozklepać, oprószyć solą, pieprzem i chilli. Odstawić.
Na większej części oliwy podsmażyć rozmaryn (dość dużą łyżkę) i skórkę startą z cytryny. Odsączyć i wyrzucić. Oliwę zlać spowrotem do garnka. Wrzucić opłukaną pod bierzącą wodą fasolę (aby pozbyć się nadmiaru skrobii z zalewy), podsmażyć.
W tym czasie na reszcie oliwy usmażyć mięso. Fasolę pognieść na niezbyt jednolite puree, przełożyć na talerz, razem z mięsem. Na patelnię, na której smażyły sie kotlety wycisnąć sok z cytryny i zagotować (to jest w okamgnieniu), powstałym sosem polać danie.
Smacznego!