Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieżyczki z dorszem"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 100
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 63
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 100
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 63
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj do miękkości, potnij w plasterki. Cebulkę obierz, posiekaj, wrzuć do garnka. Dolej wodę i ocet. Wsyp cukier oraz sól do smaku. Zagotuj. Gorącą marynatą zalej ziemniaki. Odstaw na godzinę.
Rybę ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. Wyjmij, wystudź, podziel na porcje. Boczek wysmaż na chrupko na suchej patelni. Zioła opłucz, osusz, posiekaj.
Zamarynowane ziemniaki przełóż porcjami dorsza oraz plasterkami boczku. Uformuj wieżyczki. Oprósz je solą i pieprzem. Posyp ziołami oraz ziarenkami czerwonego pieprzu.Źródło: Tina