Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki, puszysty makaron podawany z pysznymi, rozgotowanymi prawię na papkę suszonymi śliwkami oraz miodem. To danie było i jest co roku obowiązkową pozycją na naszym wigilijnym stole.
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 89
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki najlepiej smakują w towarzystwi...
Odsłon: 79
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 129
Makaron z mięsem mielonym i fasolą to ciekawe urozmaicenie, które nie wymaga...
Odsłon: 89
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki najlepiej smakują w towarzystwi...
Odsłon: 79
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 129
Składniki
Do garnka wlewamy odrobinę wody i wrzucamy śliwki, dolewamy miód i dusimy aż się rozpadną uważając by ich nie przypalić. W razie potrzeby dolewamy wody.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i wrzucam do rozgotowanych już śliwek, mieszamy. Podajemy gorące.