Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiosenna mozzarella"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1106
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11354
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1106
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11354
Składniki
Osącz i osusz mozzarellę. Każdą kulkę przekrój na trzy plastry. Roszponkę i rukolę oczyść, opłucz i odcedź. Plastry mozzarelli poprzekładaj roszponką i rukolą, dobrze dociśnij i owiń plastrami szynki. Następnie każdą „paczuszkę” przekrój na pół. Oczyść marchewkę, rzodkiewki i pokrój w plasterki. Wymieszaj z resztą rukoli, roszponką i kiełkami sojowymi.
Do miseczki wlej oliwę, biały ocet, sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj i zalej sałatkę. Mieszankę warzywną rozłóż na talerze, porozkładaj na tym ruloniki z mozzarellą.
Możesz podawać z białym pieczywem.
Czas przygotowania: 30 minut 200 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień