Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiosenna rolada z indyka"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 109
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 136
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 109
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 136
Składniki
Pierś indyka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie rozkrój tak, by powstał duży płat. Przykryj go folią spożywczą i lekko rozbij. Oprósz mięso z obu stron solą, pieprzem i mieloną papryką. Odstaw do lodówki na pół godziny.
Biały ser przepuść przez maszynkę do mięsa (lub użyj gotowego twarogu na sernik). Wymieszaj z żółtkami oraz osączoną z zalewy i przepłukaną na sicie kukurydzą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Cukinię oraz marchewkę obierz, opłucz, pokrój w długie słupki. Masę serową rozsmaruj na przygotowanym płacie mięsa. Ułóż pokrojone w słupki warzywa. Zwiń mięso, formując roladę.
Mięso obwiąż ściśle bawełnianą nitką lub sznurkiem wędliniarskim, ułóż w formie do pieczenia. Skrop olejem. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. 80-90 minut. Przed podaniem pokrój ciepłą roladę w plastry.
czas ok. 100 min; porcja – 450 kcal, cena 3,50 złŹródło: Świat kobiety