Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenny klops z jajkiem"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 369
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 398
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14771
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 369
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 398
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14771
Składniki
Ciasto francuskie rozmroź w temperaturze pokojowej. Bułeczkę zalej mlekiem, odstaw do namoczenia. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą kajzerkę, cebulę oraz 2 surowe jajka. Oprósz suszonym majerankiem. Przypraw solą i pieprzem. Wyrób.
Szpinak opłucz, osusz. Jajka ugotowane na twardo owiń listkami szpinaku. Ciasto rozwałkuj. Kawałek ciasta odetnij. Na placku ułóż jajka w szpinaku – jedno za drugim. Na to wyłóż mięsną masę. Uformuj owalną pieczeń. Owiń ją ciastem. Z odciętego kawałka ciasta wytnij dekoracje. Ułóż je na wierzchu pieczeni.
Pozostałe surowe jajko roztrzep, posmaruj nim klops. Pieczeń ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz ok. 45 minut.Źródło: Tina