Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenny krem z marchwi"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Warzywa obrać, opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, czosnek posiekać. W garnku rozpuścić masło, wrzucić warzywa i podsmażyć, mieszając około 5 minut.
Do warzyw dosypać paprykę słodką, ostrą, curry i smażyć jeszcze chwilę. Do warzyw wlać bulion, gotować zupę 20 minut, aż marchewka będzie miękka. Następnie wszystko zmiksować, doprawić solą i pieprzem.
Szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać, dodać do jogurtu i wymieszać. Zupę nalać do miseczek, ozdobić jogurtowym kleksem. Położyć kilka źdźbeł szczypiorku na wierzchu.
<strong>Superrada</strong>
Marchewkowy krem nabierze lepszego – nieco pikantnego smaku, jeśli dodamy do niego kawałek świeżego imbiru. A kolor warto podkręcić szczyptą kurkumy!
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium