Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiosenny torcik twarogowy"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Ciasto francuskie rozwijam. Do placka przykładam dno tortownicy. Za pomocą noża wycinam z ciasta dwa koła. Pierwsze wycięte koło smaruję połową rozmąconego jajka i piekę około 15 minut w 190 st. Drugie wycięte koło smaruję pozostałym jajkiem, kroję jak tort na 8 trójkątów i posypuję je płatkami migdałowymi. Piekę 15 min w 190 st. Studzę.
Szczypiorek siekam, łyżkę odkładam do dekoracji. Rzodkiewkę oczyszczam, płuczę, osuszam i ścieram na tarce o grubych oczkach. Wędlinę kroję w małą kosteczkę. 330 dag sera przekładam do miski. Dodaję szczypiorek, rzodkiewkę i wędlinę. Całość mieszam i doprawiam do smaku.
Tak przygotowany ser wykładam na upieczone całe koło z ciasta. Na wierzchu układam trójkąty. Pozostały ser przekładam do miseczki. Dodaję mleko, przyprawiam i miksuję. Przygotowaną masą dekoruję torcik, posypuję odłożonym szczypiorkiem. Czasami też do każdej rozetki z sera wtykam plasterek rzodkiewki.Źródło: Tina