Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiśniowa karkówka"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na plastry, każdy lekko rozbij. Natrzyj solą, pieprzem, słodką papryką i granulowanym czosnkiem, wstaw na godzinę do lodówki.
Cebule obierz, posiekaj. Marchewkę oczyść, pokrój na plasterki. Oliwę rozgrzej na patelni, obsmaż plastry karkówki. Przełóż do brytfanny. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj do mięsa. Zalej wodą, dodaj marchewkę, posyp przyprawami. Duś na małym ogniu ok. 45 minut (ew. uzupełniając wodą).
Pod koniec wlej kompot wiśniowy (ok. pół szklanki) oraz dodaj rozrobioną z wodą mąkę. Duś jeszcze kilka minut. Przypraw.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie