Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoska tortilla z pomidorami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 653
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 227
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 653
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 227
Składniki
Orzeszki piniowe (ew. pestki słonecznika) wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię. Podgrzewaj, mieszając, aż się zrumienią. Od razu przesyp na talerzyk, odstaw do całkowitego wystudzenia.
Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki. Pomidory umyj, wytrzyj do sucha, wrzuć do miseczki. Dodaj listki bazylii, zrumienione orzeszki oraz oliwę. Sałatkę przypraw do smaku i wymieszaj. Ser zetrzyj na grube wiórki.
Tortille podgrzej na suchej patelni albo w mocno rozgrzanym piekarniku. Każdy placek posmaruj pesto. Na tortillach rozłóż sałatkę pomidorową. Posyp startym serem.
Jeśli lubisz, do sałatki możesz dodać kawałeczki wędzonego filetu z indyka albo gotowanej szynki. Przed podaniem całość zwiń w rożek albo złóż na pół.
ok. 10 min. 1 porcja zawiera ok. 280 kcal. Ok. 2,70 zł za porcjęŹródło: Tina