Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoska zapiekanka warzywna"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Składniki
Kalafiora i brokuła oczyścić, podzielić na różyczki. W garnku zagotować wodę, lekko posolić. Na wrzątek wrzucić różyczki, gotować kilka minut (brokuły krócej), by pozostały jędrne. Odcedzić na sitku.
Ser żółty zetrzeć na tarce. Żaroodporną foremkę wysmarować masłem. Ułożyć różyczki kalafiora i brokuła oraz pokrojone w ćwiartki pomidory. Oprószyć oregano, mieloną papryką oraz pieprzem. Posypać startym serem.
Na wierzchu poukła dać wiórki masła. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Zapiekać około 20 minut. Od razu serwować – solo albo jako dodatek do mielonych kotletów.Źródło: Życie na gorąco