Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie risotto z groszkiem"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 10
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 927
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 10
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 126
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 927
Składniki
Cebulę i dynię oczyścić, cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na rozpuszczonym maśle. Pokroić dynię w niewielką kostkę, dodać do cebuli.
Ryż dobrze opłukać, dorzucić do cebuli z dynią, mieszać, chwilę podsmażyć, aż stanie się szklisty. Wlać wino, gdy odparuje, wlać chochlę gorącego bulionu.
Ryż stale mieszać, by się nie przypalił. Kiedy wchłonie płyn, dolewać kolejne porcje bulionu. Gotować, aż ryż będzie miękki. Wrzucić groszek, chwilę poddusić (ma być jędrny). Ryż nie powinien się rozkleić, ale potrawa ma lekko „pływać” na talerzu. Doprawić, posypać serem.
ok. 60 minut.
Jeśli nie lubisz dyni, zastąp ją cukinią. Należy wówczas dodać ją do potrawy na 15 minut przed końcem duszenia potrawy.Źródło: Twoje Imperium