Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Wołowinę oczyść i naszpikuj pokrojoną słoniną. Warzywa umyj i potnij na mniejsze kawałki.
Włóż mięso do dużej brytfanny. Posyp je ziołami i zalej marynatą przygotowaną z 200 ml wody z octem, winem oraz olejem. Dodaj warzywa.
Po kilku godzinach wyjmij wołowinę z zalewy, przecedź warzywa, a marynatę zostaw na później.
Roztop w rondelku masło i odrobinę słoniny. Najpierw obsmaż posoloną wołowinę, a następnie dodaj warzywa.
Zalej całość pozostawioną marynatą, dosyp zioła oraz przyprawy i duś do miękkości mięsa.
Sos zabiel śmietaną. Danie podawaj z bułką.Źródło: Telemax