Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowe zrazy z grzybami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 78
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1664
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 698
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 78
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1664
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 698
Składniki
Namoczone wieczorem grzyby ugotuj i osącz. Kiedy ostygną, drobno je pokrój.
Plastry mięsa cienko rozbij, oprósz solą oraz pieprzem.
Posiekaj obraną cebulę i podsmaż na oleju. Dodaj grzyby i smaż chwilę razem.Przypraw solą i pieprzem.
Na każdy plaster mięsa połóż trochę farszu, zwiń w rulon. Zrazy obtocz w mące i obsmaż na smalcu.
Podlej bulionem grzybowym, dodaj ziele angielskie i listek laurowy. Duś, aż mięso będzie miękkie. Sos przypraw i zagęść mąką.
<strong>Przepis nadesłała: Zofia Reps</strong>Źródło: Kurier TV