Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina po burgundzku"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Składniki
Rozgrzać olej i masło, zeszklić cebule przekrojone na połówki i wyciśnięty czosnek, dodać plasterki pieczarek, przesmażyć, posolić, przełożyć do dużego rondla. Na patelni obsmażać partiami pokrojone w kostkę mięso, obtoczone w mące (kłaść na patelnię tylko kilka kawałków mięsa naraz), posolić, popieprzyć, przełożyć do rondla.
Na patelnię wlać bulion i przecier. Mieszać łopatką, zeskrobując resztki po smażeniu mięsa, aby zebrać smaki, zagotować. Sos przelać do rondla, dodać wino, zioła i dusić pod przykryciem do miękkości ok. 2,5 godziny.
ok. 5,5 godz.Źródło: Twoje Imperium