Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina po burgundzku"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Polędwicę pokrój w kostkę. Na dużą patelnię wlej łyżkę oliwy, dodaj polędwicę i smaż na niewielkim ogniu do lekkiego zrumienienia. Następnie przełóż do garnka i wstaw do piekarnika.
Wołowinę pokrój na kawałki i partiami obsmaż na dużym ogniu. Przełóż do garnka i posól. Pokrojoną marchewkę, cebulę i czosnek włóż na patelnię i lekko obsmaż. Pomidory obierz, przekrój na pół, wydrąż łyżką pestki, a pozostały miąższ pokrój w kostkę i przełóż do garnka. Na pomidorach rozłóż podsmażone marchewki, cebule i czosnek. Do garnka wlej bulion oraz wino. Dodaj pieprz, ziele angielskie, listki laurowe oraz gałązki świeżych ziół.
Garnek przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 150° C. Piecz 3 godziny.Źródło: Na żywo