Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina po chińsku"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Grzyby opłukać, zalać ciepłą wodą, odstawić na 30 minut. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paseczki. Warzywa umyć. Paprykę po usunięciu nasion pokroić w paski, dymkę i seler w krążki.
Imbir i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Grzyby odsączyć, pokroić w cieniutkie paseczki.
Na dużej patelni (albo w głębokim w woku) podsmażyć na oliwie mięso, mieszając. Dodać warzywa i grzyby, imbir oraz czosnek, dusić kilka minut, ciągle mieszając. Mięso polać sosem sojowym i sherry, chwilę dusić. Podawać z makaronem sojowym albo ryżem.
Smakołyki z woka można posypać podprażonymi ziarnami sezamu oraz świeżą kolendrą i ozdobić liśćmi selera naciowego.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium