Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina po prowansalsku"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 251
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 251
Składniki
Mięso pokrój w kostkę. Czosnek pokrój w cienkie plasterki. Mięso z czosnkiem włóż do naczynia, dodaj liście laurowe, listki tymianku i rozmarynu. Dodaj oliwę i wino. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Naczynie nakryj folią i włóż na noc do lodówki. Cebulę pokrój na ósemki, marchewki, pomidory i oliwki w plasterki. Bekon pokrój na plastry. Wyjmij mięso, nie wylewaj marynaty! Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem i na dno połóż część mięsa. Poprzekładaj bekonem, cebulą, pomidorami i marchewką. Górna warstwa – mięso.
Całość oblej marynatą. Naczynie nakryj i piecz w piekarniku 2 godziny w temperaturze 170 st. C. Podawaj z gotowanymi ziemniakami.
Czas przygotowania: 150 min (bez marynowania) 567 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień