Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina w piwie"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w długie plastry. Cebulę oczyść, pokrój. Słoninę drobno pokrój i stop. Wyjmij skwarki i na smalcu obsmaż mięso. Wrzuć do garnka, włóż skwarki, wlej piwo i duś całość 1,5 godziny na wolnym ogniu.
Kiedy mięso jest już miękkie, zagęść danie mąką, ew. śmietaną. Przypraw do smaku.
Kapustę cieniutko poszatkuj. Wrzuć na wrzącą wodę, aby zmiękła. Odcedź. Na patelnię wlej 2 łyżki oleju, rozgrzej. Włóż pokrojony boczek lub wędzonkę i obsmaż kapustę. Przypraw solą, octem, cukrem i pieprzem.
Porcje: 8. : 120 min. Cena: 3,30 zł. Kalorie: 590 kcal.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.</strong>Źródło: Bella Relaks