Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja zawiera 350 kcal
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 44
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 74
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 44
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 74
Składniki
Czosnek i cebulę pokrój na plasterki. Mięso umyj, osusz i pokrój na kawałki o boku 3 cm, oprósz mąką i usmaż na rozgrzanym oleju. Dorzuć cebulę i czosnek, podsmaż przez 2-3 minut i przełóż łyżką cedzakową do garnka. Wlej bulion, wrzuć pomidory z sokiem, dodaj paprykę i oregano.Gotuj pod przykryciem na średnim ogniu przez ok 90 minut. Mieszaj, aby sos nie przywarł. Dolej nieco wody. Umyj cukinie i pokrój na grube plastry, potem na połówki. Osącz kolby kukurydzy. Dodaj cukinię do mięsa, gotuj przez 10 minut, wrzuć kukurydzę, dopraw łyżeczką tabasco i solą. Podawajz pieczywem albo ziemniakami i sałatą.