Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina z warzywami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 598
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 143
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 72
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 210
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 64
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 598
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 143
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 72
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 210
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 64
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na roztopionym maśle. Dodaj oczyszczone, umyte i pokrojone papryki. Duś warzywa do czasu, aż zrobią się miękkie.
Przebraną fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie.
Mięso opłucz, osusz i rozbij tłuczkiem. Natrzyj olejem, oprósz przyprawą, po czym posmaruj koncentratem pomidorowym. Na każdym plastrze rozłóż porcję podduszonych warzyw i fasolki.
Przygotowane roladki zwiń ciasno, po czym zepnij wykałaczkami, obtocz w mące i usmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Dolej bulion i duś pod przykryciem na małym ogniu.
Pozostałe warzywa (bez fasolki) i resztę koncentratu wymieszaj ze śmietaną. Dodaj na patelnię, gdy mięso będzie już miękkie.
Gotowe danie rozłóż na talerze, podawaj z fasolką szparagową i makaronem.
Czas: 55 min. 1 porcja = 390 kcal.Źródło: Kurier TV