Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina z warzywami na ostro"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1406
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1406
Składniki
Cebulę i pieczarki obierz i podziel na małe kawałki. Papryczkę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kosteczkę. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Następnie podziel na ósemki i podsmaż na łyżce masła.
W garnku rozpuść pozostałe masło i obsmaż na nim przygotowane warzywa oraz pieczarki. Wrzuć boczek. Całość wymieszaj i podsmaż. Dodaj pomidory i drobno posiekaną bazylię. Dopraw solą i pieprzem. Zalej śmietaną i podgotuj, aż sos zgęstnieje.
Plastry wołowiny lekko rozbij i posyp solą oraz pieprzem. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Brytfankę wysmaruj olejem i ułóż mięso do pieczenia.
Podawaj z ziemniakami i ugotowaną fasolką szparagową.Źródło: Na żywo