Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wstążki po marynarsku"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Składniki
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedź i spłucz zimną wodą. W rondelku rozgrzej 2 łyżki masła, przesmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj oczyszczone i pokrojone owoce morza. Całość dokładnie wymieszaj i chwilę podsmaż. Następnie zalej sos śmietaną. Dopraw solą i pieprzem, wlej sok z cytryny do smaku. Na koniec dodaj do sosu resztę masła i drobno posiekaną natkę pietruszki. Danie udekoruj listkami pietruszki i podawaj.Źródło: Na żywo