Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wstążki szpinakowe z ziarnami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6836
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 154
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 333
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6836
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 154
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 333
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w dużej ilości osolonej wody. Odcedź.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj czosnek, podsmaż na złoto. Dodaj szpinak, podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż się rozmrozi. Przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Wlej śmietanę, szybko wymieszaj, podgrzewaj, aż szpinak lekko zgęstnieje. Zmniejsz ogień, dodaj makaron, dokładnie wymieszaj, podgrzewaj kilka minut. Na drugiej patelni (bez tłuszczu) upraż ziarna słonecznika na brązowy kolor. Posyp makaron ze szpinakiem. Od razu podawaj.
Czas przygotowania 30 min ilość porcji 6 cena za porcję 1,70 zł
Chętnie gotuję, ponieważ lubię sprawiać przyjemność moim bliskim smacznymi potrawami.Źródło: Chwila dla Ciebie