Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas jednej ze swoich podróży do doliny Neretwy w Dalmacji, Robert Makłowicz w okolicy, którą nazywa się królestwem mandarynek, przygotował naleśniki w cytrusowym sosie. Przedstawimy ci jednak podstawowy przepis na ciasto, które ma jeden nietypowy składnik, a mianowicie... piwo. Podczas smażenia Robert Makłowicz użył polskiego trunku, warzonego zgodnie z tradycyjnymi recepturami, ale z dodatkiem mandarynkowego posmaku. Możesz użyć innego dowolnego piwa smakowego, które wzmocni słodki smak naleśników. Fot. Mateusz Jagielski/East News
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Mąkę pszenną wsyp do miski, dodaj jajko, cukier i sól. Mieszając, wlewaj powoli piwo. Miksuj dalej masę, aż będzie gładka i jednolita. Konsystencja powinna być dosyć lejąca.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i wylewaj masę. Smaż z każdej strony aż naleśniki będą miały kolor złoty.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.